28 september 2010söta eller hur =) en liten (storlek 15=) present från mamma, eller mormor to be, hihi.

17 september 2010

Vecka 24

Kroppen:
Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.


hej o hå vi växer så det knakar. ibland ser man det jätte tydligt, o ibland knappt alls. men jag har bevisen, små sparkar inifrån=)


10/9-2010

nu e de fredag igen, så så skönt! sitter i soffan o slappar. har gjort saker på kvällen hela veckan, så skönt med en stilla stund=) en dag var angelica och evelina här. vilken fin tjej hon e, ja båda 2 så klart=) men lilla e, hon skrattar o ler o pratar med en, o hon e bara 4 måndader. såna framsteg en bebis gör. vi hade beställt kläder från hm tillsammans o lite kom nu i veckan. så det första till vår bebis har vi nu köpt=) en super gosig overall m öron o svans, bebisen kommer se ut som en ullig björn=) 3 par byxor o en mjuk kofta. men man känner sig många gånger som ett frågetecken när man ska handla, vilka storlekar, känns konstigt att handla till någon som ligger som en fisk i magen, hihi=) känner bebisen sparka nu o det är de bästa stunderna på dagen, när jag ligger med handen på magen o känner den lille trycka på=)

vi har oxå varit duktiga o fixat våra garderobsdörrar. nu är de ny tapetserade med en underbar tapet med fjärilar o blommor på. 

är nog inne i en ny trötthets period nu, klockan e lite över tio o jag vill bara gå o lägga mig, hihi! jag som ska ut o dansa o "festa" om nån vecka, hur ska de sluta? tjejerna får leda mig hem vid elva så jag får nanna kudden=)
kram o go natt<3


4 september 2010

vilken härlig höstdag, himlen är blå o jag är ledig=) har varit hos frisören, blev rätt så nöjd, skönt! så slipper man gömma sig i garderoben resten av året, hihi=)detta är vilda, mammas sötnos<3<3 tre månader blev hon igår.hund e kul o mysigt, men att ha en egen känns som väldigt mycket jobb. tur då att man har två sötnosar man kan gosa med o sen lämna tillbaka=)fina goa Vera<3<3

RSS 2.0